Rakan Blogger

Projek UFO Nazi: Pembinaan Teknologi Rahsia

Tidak dapat dipastikan akan kesahihan dan kebenaran mengenai konspirasi ini. Seperti tidak masuk dek akal yang mengatakan pihak Nazi dahulunya mempunyai kerjasama erat dengan makhluk asing. Penciptaan teknologi canggih, perisikan dan beberapa kajian sulit yang dijalankan kemudian dirahsiakan sebagai Top Secret seolah-olah seperti ada konspirasi yang sengaja diatur dan sedang di aturkan. Malangnya Top Secret yang selama ini disimpan akhirnya jatuh pada tangan pihak ketiga. Ironinya sama ada ia sengaja dibocorkan atau memang betul-betul di ada pihak ketiga yang membocorkan. Berdasarkan beberapa laman web dan blog yang sempat direview oleh Psikotube.com kebanyakkan darinya percaya konspirasi ini benar-benar wujud pada masa itu.

Mungkin diantara kita ada yang tertanya-tanya,jika pada zaman dahulu bangsa Mesir kuno dan bangsa Maya Inca pernah buat perjanjian dengan Alien yang memiliki teknologi yang sangat maju dan bangsa ini meminjam dari mereka (Alien). Mungkin dizaman sekarang,ada juga suku atau Organisasi,yang pernah buat perjanjian dengan bangsa Alien ini,dan akhirnya berjaya menghasilkan teknologi tersebut. Terdapat khabar bahawa mengapa Hitler mengatakan bangsa mereka adalah dari keturunan bangsa Asli Arya atau bangsa yang memiliki kelebihan yang luar biasadari segala bidang.Mungkin juga Nazi dulu pernah buat perjanjian dengan Alien dan menghasilkan teknologi yang dipanggil Pesawat Anti-Graviti (UFO). Hasil projek pembangunan teknologi persenjataan pada masa itu adalah seperti berikut antaranya:-
  1. Sturmgewehr 44 aka MP43/MP44 - Rifel tempur (Assault Rifle). Basic 1st model untuk AK-47 pada masa baru-baru dicipta.
  2. Fieseler Fi-103/V-1 - peluru berpandu pertama; generasi pertama Cruise Missile
  3. A-4 atau V-2 - Misile Balistik, Roket angkasa dan misil balistik nuklear pertama.
  4. U-Boat Type XXI dan XXIII Eektroboote - Kapal selam model moden yang boleh menyelam lebih lama dari generasi sebelumnya.
  5. Fritz X dan Hs293 - Bom berpandu anti kapal.
  6. Messerschmitt Me 262 - Jet pejuang canggih dalam kelasnya tersendiri. 
  7. Arado Ar 234 - Jet Pengebom pertama.
Bayangkanlah bagaimana semua persenjataan ini dicipta dengan beitu pesat. Jika difikirkan secara logik mana mungkin kemampuan manusia pada masa itu mendapat idea untuk mereka senjata moden dengan fungsi yang baharu. Sehubungan dengan itu, Nazi memang menjalan satu projek yang diberi nama Projek Haunebu. Projek Haunebu dijalankan oleh beberapa orang yang menggabungkan tenaga mereka dalam SS E-IV (Entwicklungsstelle 4) dan dipimpin oleh Victor Schauberger ditahun 1939 dalam membina Electro-Magnetic-Gravitic-Engine yang telah dipertingkatkan Han's Colar's Free Energy Machine ke dalamEnergy Converter digabungkan Vaan de Graf Generator dan Marconi Vortex Dynamo untuk menghasilkan medan putaran ElektroMagnetik yang mampu mempengaruhi graviti dan mengecilkan masa. 
(diatas adalah lakaran Haunebu I, Haunebu II, Haunebu II dan Haunebu IV)

Projek Haunebu I (1939)
Pertama diterbangkan pada tahun 1939 dan telah melalui ujian sebanyak 52 kali. Spec: Disertakan dengan meriam pelancar MK 108 30mm  yang dicipta oleh Rheinmetall-Borsig untuk digunakan di dalam pesawat terbang, ia juga dipasang pada versi seterusnya dan piring terbang versi Vril Haunebu. Panjang 1057 mm dengan berat 58 kg. Laju 650 kali per minit dengan kelajuan laras 540 m/s. Kerana kelajuan yang agak lambat ia menyukarkans muncung meriam untuk meneka dan menyebabkan jangkauannya terlalu pendek.

Haunebu II (1942)
Ditahun 1942, versi Haunebu berdiameter 26m. Mampu membawa 9 orang Crew dan mampu mencapai kelajuan Supersonic (dari 6000km sampai 21000 km/jam) dengan durasi penerbangan 55 jam dan berat 5 tan. Versi ini juga dikenali juga sebagai II-do-Strata yang membawa maksud [Do-Stra = Pesawat Dornier Stratosfera ]. Daripada review yang dibuat. Haunebu II nampaknya dicipta untuk lebih kepada tujuan perisikan dimana ia mampu membawa lebih ramai crew tanpa senjata tambahan pula keupayaannya berada lama di ruang angkasa.

Haunebu III 
Berdiameter 71 meter, mampu bawa 32 crew dengan kelajuan 7000km hingga 40000 km/jam dan mampu bertahan 7 hingga 8 minggu penerbangan. Versi ketiga ini dilihat nampak keupayaan piring terbang ciptaan Nazi ini semakin canggih dan memiliki keupayaan luar biasa di ruang angkasa. Piring terbang ini juga masa itu sudah mampu terbang mengiring. 

Heunabu IV
Satu-satu info mengenai Hernabu IV ini adalah mengenai adalah diameternya iaitu 120m. Manakala spesifikasi lain tidak dapat diperolehi kerana pihak Nazi telah memadamkan database mereka ketika kekalahan mereka pada Perang Dunia Ke-2, pada tahun 1938, askar Nazi German telah melarikan diri ke Antartika dan memindahkan projek Haunebu ke sana.

Apabila hal ini diketahui oleh Amerika, pihak Amerika telah melancarkan satu ekspedisi yang digelar High Jump di bawah pimpinan Admiral Richard E. Byrd yang mengatakan kononya ekspedisi ini adalah untuk tujuan kajian menerokai Antartika,dari segi Geografi, Iklim, dan muka bumi. Di dalam ekspedisi tersebut sebanyak 13 buah pesawat tempur telah turut serta. Ini jelas menunjukkan bahawa misi menjejak saki baki teknologi rahsia Nazi ini tetap diteruskan walaupun Nazi telah tewas pada masa itu. Nampaknya rahsia mengenai pertempuran di Antartika disimpan dengan baik oleh Pentadbiran Berikat pada masa itu. Malangnya pada 1947, peristiwa Roswell yang berhampiran pangkalan AREA 51 telah membongkar rahsia besar ini dimana ia merupakan kegagalan besar pihak Amerika dalam pengujian projek Heunabu di Roswell.


Source:
naziufosecret.com
http://www.maxx.my/story.php?title=projek-ufo-nazi-german-

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...